logo

reiki

Onze reiki sessies vinden plaats in onze praktijk in Zottegem. We ontvangen vaak mensen uit de omgeving (Zwalm, Brakel, Geraardsbergen, Oosterzele...).

De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji):

霊 rei ('geest' of 'ziel') en

気 ki ('energie' of 'levenskracht').

en betekent Universele Levenskracht.


Dit is de kracht die stroomt doorheen alle leven op aarde. Wat uit balans is via de energie uit de Bron helen en het evenwicht herstellen, was al gekend in oudere culturen.

Mikao Usui (Japan, 1865-1926) heeft jarenlang gezocht, gemediteerd en zich bewust verdiept om zich te kunnen verbinden met deze levenskracht, die hij 'Reiki' heeft genoemd.

Hij heeft de methode ontwikkeld om Reiki te kanaliseren en ze via de handen door te geven aan anderen.

De methode om Reiki te beoefenen is heel eenvoudig en kan door iedereen aangeleerd en toegepast worden. Door middel van een Reiki inwijding leert men zich opnieuw afstemmen met de Bron.

 

Alles wat leeft, is opgebouwd uit levens energie, ook jij

Jij hoeft niets te doen tijdens een Reiki behandeling, je ligt op een massagetafel of bed onder een warm deken. Tijdens de behandeling stroomt de Reiki via de handen doorheen jouw energielichaam als een nieuwe impuls van levenskracht.

Je energielichaam is een niet-fysiek lichaam dat jouw gevoelens en gedachten omvat en verbonden is met je fysieke lichaam.

Door deze energie in balans te brengen binnen je energielichaam zal je ook direct meer balans ervaren in je fysieke lichaam.

 

Elke Reiki behandeling is een unieke ervaring

Uit ervaring weten we dat mensen een Reiki behandeling op een geheel eigen manier beleven.
Men maakt een innerlijke reis, hoort klanken, ziet kleuren en symbolen, ervaart allerlei sensaties of prikkels, emoties komen vrij, men ervaart ontspanning, stilte en rust, krijgt een energie opstoot, voelt harmonie in zichzelf en de omgeving.

Reiki, de Bronkracht, gaat de menselijke logica te boven en laat zich niet zo gemakkelijk begrijpen. Het effect van Reiki in je leven daarentegen laat zich onmiddellijk voelen.

Er is ook de mogelijkheid om Reiki bij jezelf toe te passen en op die manier het zelf genezend vermogen verder aan te wakkeren.

Na afloop van de behandeling krijg je de kans om jouw ervaring te delen en daarbij zal het mystieke effect ervan, jou zeker niet ontgaan.

 

Voorbereiding

Op de dag zelf of een paar dagen voor je een Reiki behandeling plant, kun je je voorbereiden door even in stilte bij jezelf te komen en je de vraag te stellen bij welk thema in jouw leven de Reiki energie opheldering kan bieden of kan helpen.
We vragen je voor de behandeling zo licht en ontspannen mogelijk te kleden.