logo

huis van herbronning

Huis van herbronning

Het Huis van herbronnning is een huis letterlijk bedoeld om te herstellen, te herbekijken, te her programmeren, dus kortweg om te herbronnen. Een huis gebouwd in 1997 in de Zavelputten te Grotenberge, een deelgemeente van Zottegem, gekend als de Poort naar de Vlaamse Ardennen.

In zelfstandig bijberoep startte Darine als coach op 1 september 2012 na het volgen van meerdere opleidingen. Darine begeleidt de Open Reiki bijeenkomsten in haar praktijk en geeft de opleidingen Reiki I, Reiki II en de opleiding Master in Reiki. Haar praktijk breidde ze verder uit met Reikihealing, Klankenhealing, Klanktherapie en energetische consulten samen met haar partner Steven Van Elsue.

Steven en Darine

Darine De Portemont

Darine De Portemont heeft zich verdiept in het begrijpen en neutraal aanvoelen van hoe mensen in het leven staan en omgaan met situaties, welke levenshouding hierbij al of niet past en ondersteunt.
Luisteren naar mensen en hen begeleiden door intuïtief aanvoelen en duiding geven aan levensprocessen, hen helpen groeien in bewust Zijn, deze ingrediënten vormen de grote drijfkracht in het coaching werk van Darine.
De voorbije jaren heeft de innerlijke wereld in haar beleving meer en meer terrein veroverd op wat haar uiterlijk omringt. De grootste uitdaging in de diepe beoefening van Reiki ligt in het aanvaarden van het verschil tussen twee werelden. De voor ons gewone stoffelijke wereld, waar we lopen, en de grenzeloze innerlijke ruimte. Het is belangrijk dat je je van beide bewust bent. Dat je ze samen ervaart en niet in een van beide verdwaalt. In de stoffelijke wereld hebben we dingen te doen. In dat andere gebied, het spirituele gebied, vinden we de gereedschappen van Reiki daartoe: helemaal in het hier en nu zijn en de vierde dimensie ervaren.
Ze is ervan overtuigd dat dit de enige weg is naar de ware essentie en onze natuurlijke staat van Zijn.
Darine is coach sinds 2012 en specialiseerde zich in coaching als energetisch consulent (2016), NLP Master Practitioner (2010), coaching in NLP (2011), assisteerde bij opleidingen NLP en behaalde de graad Master in Reiki in het Usuï System for Natural Healing (2020).

Steven Van Elsue

Steven Van Elsue genoot een muzikale opleiding en behaalde in 2013 de hogere graad in drum en percussie. Een leuke anekdote is dat hij als peuter menige kookpan, kom en keukengerief tot zijn drumstel en -sticks omtoverde. Dankzij de muzikale opleiding aan de Academie te Zottegem ging een jongensdroom in vervulling. Als percussionist maakte Steven een aantal jaren deel uit van Revival Bigband te Zottegem.
Zijn muzikale interesse en kunde op vlak van muziekinstrumenten bleek veel ruimer toen hij een herbronningswinkel bezocht. Hij specialiseerde zich in het creëren van klanken met helende instrumenten van over de hele wereld.
Zijn gevoel voor ritme, versterkt door de opleiding in drum en percussie, zorgt steevast voor een ervaring van herkenning en rust tijdens de klankhealing.
Naast drum en percussie volgde Steven een gitaaropleiding en een workshop om de didgeridoo te bespelen.

wanneer ons contacteren?

Sfeerbeeld
 • je wenst bewuster in het leven te staan: emotioneel, mentaal en fysiek sterker worden, ontspannen of herstellen
 • je wil je meer gelukkig voelen in bepaalde levensgebieden:
  • in relatie(s): familie, partner, vrienden, buren;
  • op het werk: met de baas, collega’s, tijdmanagement,  ambities, vaardigheden;
  • vrije tijd: hobby’s, zingeving, sport, sociale vaardigheden;
  • gezondheid: mentale, fysieke en emotionele ondersteuning
 • je wil duidelijk en efficiënt communiceren met anderen
 • je wenst meer richting in je leven: meer inzicht krijgen in wat je wilt bereiken en wat je belangrijk vindt
 • wil je leven een andere  wending geven, weet niet hoe en je wordt steeds opnieuw met hetzelfde geconfronteerd
 • je wil de gezondheid ondersteunen
 • je wenst loopbaanbegeleiding d.m.v. een loopbaancheque

etische code

Ik bied de counseling aan volgens een ethische code. Deze code omvat 6 belangrijke basiselementen:

1) Verantwoordelijkheid
Tijdens het counselen doet de counselor al het mogelijke om de veiligheid van zijn cliënt te garanderen.

2) Anti-discriminatieregel
De counselor is zich bewust van eventuele vooroordelen en stereotype opvattingen.

3) Vertrouwelijkheid
De counselor biedt op het hoogste niveau vertrouwelijkheid, omdat hij de privacy van zijn cliënten respecteert.

4) Contracten
De counselor moet de condities en voorwaarden -waaronder hij counseling aanbiedt- vooraf aan zijn cliënt duidelijk maken.

5) Grenzen
Tijdens en rond de counselingrelatie moet de counselor duidelijke grenzen stellen en in acht nemen.

6) Competentie
De counselor moet al het mogelijke doen om de kwaliteit van zijn werk te controleren, zijn eigen competenties te verbeteren en om steeds binnen de grenzen van zijn competenties te werken.